TENTANG
KAMI

Federasi Kebangsaan Pekerja Belia (FKPB) adalah sebuah Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (No. Pendaftaran PPM-004-14-10042017).

Fungsi dan peranan utama FKPB ialah untuk meningkatkan kesejahteraan orang muda di Malaysia melalui pembangunan bakat dan potensi diri. FKPB percaya dengan mengembangkan bakat dan potensi semua kumpulan sasar belia akan mampu menangani isu dan cabaran belia Malaysia dalam konteks ekonomi, sosial dan teknologi.

Di kalangan kami semua adalah sukarelawan yang berkhidmat untuk kesejahteraan masyarakat. Kami memberi kepercayaan penuh kepada orang muda kerana kami sedar bakat dan potensi mereka boleh di gilap menerusi pendidikan tidak formal. Di atas kesedaran itu, kami menggerakkan inisiatif AGENDA SOSIAL BELIA agar cabaran ekonomi, sosial dan teknologi boleh di tangani di kalangan orang muda.

JUFITRI JOHA
Presiden
Federasi Kebangsaan Pekerja Belia Malaysia

pekerjaan

Jaminan Pekerjaan selepas tamat latihan kemahiran teknikal di tempat kerja (industri)

perantis

Belia berwarganegara Malaysia, berumur 18-40 tahun, sihat tubuh badan, minat bekerja dalam sektor pembuatan/perkilangan.

l

latihan

Latihan kemahiran insaniah di institusi manakala latihan kemahiran teknikal di tempat kerja (industri)

sasaran

Peluang kepada golongan belia berisiko tercicir akademik, pendidikan sederhana ke bawah untuk bangkit daripada masa lalu.

SIAPAKAH YANG BOLEH MEMOHON?

Belia berwarganegara Malaysia, berumur 18-40 tahun, sihat tubuh badan, minat bekerja dalam sektor pembuatan/perkilangan.

UTAMA    TENTANG KAMI     HUBUNGI KAMI     PENDAFTARAN

MEDIA SOSIAL  

ALAMAT

Federasi Kebangsaan Pekerja Belia
No. 8-2, Jalan Puteri 2A/5,
Bandar Puteri Bangi,
43000 Kajang Selangor

HUBUNGI KAMI

admin@smartechri4.my
+03-8912 0061
+6013 – 7733 676

Privacy Policy | Terms & Conditions

SMARTECH-RI4 © Copyright 2018 - Design by Peneraju Media